Задава се голям обрат: Вече има план как Манчестър Сити да се измъкне от 115-те обвинения


Задава се голям обрат: Вече има план как Манчестър Сити да се измъкне от 115-те обвинения
Снимка: Getty Images

1134 0

Надеждите на Манчестър Сити да преодолее своите 115 финансови обвинения от Висшата лига може да зависят от един от основните им спонсори и по-точно от техните сметки. В основата на обвиненията е спонсорската сделка на клуба с "Etihad Airways". Авиокомпанията планира да излезе на фондовата борса, което може да разкрие нови доказателства по случая. Съобщава се, че те планират да станат публични още тази година.

Според "Spiegel" от изтекли имейли става ясно, че авиокомпанията е платила само 8 милиона паунда от официалното си задължение от 67,5 милиона паунда към Сити съответно от сезони 2012/13, 2013/14 и 2015/16, а останалите са от Абу Даби Юнайтед Груп.

Това би нарушило финансовите правила, определени както от Висшата лига, така и от УЕФА, като същевременно може да предполага измамна измами между висшето ръководство на Сити и ръководителите на "Etihad".

Още: Стърлинг от Челси и още четирима афроамерикански играчи са щели да бъдат в затвора, ако не е бил футболът

Пореден ход за оневиняване на Манчестър Сити

Този ход обаче едва ли ще помогне на Манчестър Сити през тази година

Сити упорито отрича обвиненията и заяви, че "очаква с нетърпение този въпрос да бъде приключен веднъж завинаги". Последните информации от Близкия изток показват, че "Etihad" се готви за публична продажба на акции. Това означава, че ще покажат на всички своите финансови подробности, което може да помогне на клуба да изясни всякакви съмнения, пише The Mirror.

Припомняме, че спортният арбитражен съд (CAS) постанови преди почти четири години, че всяко предположение за измама, включващо ръководители на Сити и спонсора им, както и високопоставени служители на Абу Даби и дори членове на кралското семейство на страната, е извън сферата на допустимото. Това решение дойде, когато те отмениха двугодишно наказание за Шампионска лига, наложено на клуба от УЕФА за неспазване на разпоредбите за финансов феърплей (FFP). А Гуардиола иска играч на Реал в Сити и е готов да го размени за световен шампион.

Още: ВИДЕО: Стоичков се гаври с Реал Мадрид с друг антимадридист, предрече им разгром в Шампионска лига

В очакване на дербито: Холанд назова само един футболист на Арсенал, който може да направи Сити по-добър

Разкарват звезда на Манчестър Сити

Ерлинг Холанд: Има голяма разлика - едно е срещу Арсенал, друго срещу Чехия

Ерлинг Холанд се контузи в лагера на Норвегия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички