За отрицателно време: Челси привлече пети нов и разплака Пеп и Манчестър Сити!


За отрицателно време: Челси привлече пети нов и разплака Пеп и Манчестър Сити!
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

8031 0

Английският гранд Челси финализира пети входящ трансфер, привличайки защитника на Брайтън Марк Кукурея. Сделката бе потвърдена от трансферното гуру Фабрицио Романо, който съобщи, че бранителят вече е преминал успешно медицински прегледи и остава да бъде официално представен.

Челси успя да приключи сделката буквално за няколко дни, след като изпрати оферта към Брайтън едва в началото на тази седмица. За бързото споразумение спомогна фактът, че "сините" предложиха сумата, която "чайките" бяха поставили като цена на Кукурея - 50 млн. паунда.

До съвсем скоро Кукурея бе усилено свързван с трансфер в тима на Манчестър Сити, но "гражданите" решиха да се пазарят за цената, а Брайтън ги отряза. Това позволи на Челси да се намеси в битката за подписа, а "сините" веднага пратиха оферта на стойност 50 милиона паунда.

Кукурея се превръща в петото ново име, което пристига в Лондон. Преди него Челси се подсили с Габриел Слонина, Карни Чъкуемека, Калиду Кулибали и Рахим Стърлинг. Междувременно Челси успя да преподпише и с капитана си Сезар Аспиликуета, който предпочете да остане на "Стамфорд Бридж", вместо да премине в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички