Въпреки липсата на Ерлинг Холанд - Манчестър Сити премаза Брайтън и се залепи за Арсенал (ВИДЕО)


Въпреки липсата на Ерлинг Холанд - Манчестър Сити премаза Брайтън и се залепи за Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

826 0

Манчестър Сити не срещна почти никаква съпротива от Брайтън и го разгроми с 4:0 на неговия "Амекс Стейдиъм". По този начин "гражданите" вече дишат във врата на водачите Арсенал със само точка зад тях, но и с мач по-малко. Сити има 76 пункта и следващата неделя ще гостува на Нотингам Форест, а "артилеристите" имат тежко лондонско дерби с Тотнъм. Брайтън пък е на 11-то място с 44 точки.

Липсата на Холанд не беше проблем!

Фил Фоудън вкара 50-тия си гол за Манчестър Сити, а Кевин де Бройне пък отбеляза първото си попадение с глава за отбора в Премиършип. Една от големите звезди на шампионите, Ерлинг Холанд, пък изобщо не бе в групата за мача - норвежецът продължава да се възстановява от лека травма, получена в реванша от Шампионска лига с Реал Мадрид, но почти сигурно ще бъде поне на скамейката в следващия мач на Сити. 

Кевин де Бройне

Брайтън бе конкурентоспособен само през първите 20-на минути. В самото начало се наложи Едерсон да избива остър нисък удар на Дани Уелбек. В 17' Фоудън отлично изведе Кайл Уокър на фланга, той центрира към непокрития Де Бройне, който от десетина метра с глава по прекрасен начин разстреля Джейсън Стийл. Малко след това Люис Дънк също можеше да се разпише с глава, след като се извиси добре при един корнер, но в удара му липсваше сила и Едерсон спаси.

В 26-та минута Фоудън стреля от пряк свободен удар, топката рикошира от играч на Брайтън и влетя в мрежата им за втори път. Попадението рязко прекърши "чайките" и оттук нататък на терена имаше само един отбор. В 34' Фоудън направи резултата класически, след като Бернардо Силва го намери добре в наказателното поле.  

След час и две минути игра Хулиан Алварес фиксира крайното 0:4, след като Уокър се пребори за топката и успя да я чукне към аржентинеца под носа на Стийл.

Кевин де Бройне с първи гол с глава във Висшата лига на Англия! (ВИДЕО)

Само 6 думи излязоха от устата на Хосеп Гуардиола след въпрос за бъдещето на Жоао Кансело

"Нямам никакво намерение" - Роберто де Дзерби също отпадна от плановете на Ливърпул и Байерн Мюнхен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички