Въпреки глобата - Гуардиола ще продължи да носи жълта лента


Въпреки глобата - Гуардиола ще продължи да носи жълта лента
Снимка: Gulliver/GettyImages

1929 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че няма намерение да спре да носи жълтата лента на ревера си, с която изразя подкрепа към каталунските политически затворници.

В края на миналата седмица Футболната асоциация на Англия заяви, че започва разследване на треньора на "гражданите", което най-вероятно ще доведе до глоба, тъй като жълтата лента е в размер с правилата на ФА, които забраняват "изразяването на политически позиции" по време на мач. Това не притесни Гуардиола, който отново бе с жълтата лента по време на вчерашната победа над Арсенал с 3:0 във финала на Карабао Къп.

"Щом съм наруши правилата, приемам глобата. Аз съм човешко същество, преди да съм мениджър. Четири души са в затвора. Има други, които са извън Каталуния и ще бъдат арестувани, когато се завърнат. Не става въпрос за политици, става въпрос за демокрация. Става въпрос да се помогне на хора, които не са направили нищо", коментира Гуардиола.

"Те нямат оръжия. Нашето оръжие е бюлетината. Вие направихте Брекзит. Позволихте на Шотландия да има референдум дали иска да остане във Великобритания. Тези хора искаха същото и сега са в затвора. От ФА знаят, че аз винаги ще нося жълтата лента. От УЕФА имат други правила за тези неща. Те казват, че можеш да носиш, каквото си искаш, стига да го правиш с уважение към другите. Явно тук е различно", допълни треньорът на Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички