Висшата лига изпробвала ВАР тайно в пет мача от кръга


Висшата лига изпробвала ВАР тайно в пет мача от кръга
Снимка: Getty Images/Guliver

2349 0

Ръководството на Висшата лига е изпробвала системата за Видео асистент рефер (ВАР) в пет мача от Висшата лига през изминалата събота. Системата не бе приложена реално в действие, но е била активирана пробно зад кулисите, за да се види как би преминала употребата ѝ.

ВАР е бил тестван в петте мача от 17:00 часа събота, като от Висшата лига съобщиха, че само едно решение в петте двубоя е щяло да бъде променено, ако видео повторенията са били използвани в действителност. Става въпрос за отменения гол на Лирой Сане срещу Фулъм, който не оказа влияние за крайния резултат, тъй като Манчестър Сити спечели срещата на "Етихад" с 3:0.

Преди началото на сезона клубовете от елита на Англия гласуваха против използването на ВАР в първенството, но както и през миналия сезон, системата ще се употребява в мачовете от Купата на лигата и ФА Къп, които се играят на стадионите от Висшата лига.

ВЕНГЕР ПОИСКА VAR И В АНГЛИЯ

В момента ВАР се използва в Серия А, Бундеслигата и Ла Лига, а през лятото повторенията изиграха ключова роля на Световното първенство в Русия, включително и във финала на шампионата между Франция и Хърватия, когато "петлите" получиха право да изпълнят дузпа след преразглеждане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички