Манчестър Юнайтед се върна на победния път след триумф над Нюкасъл във Висшата лига


Манчестър Юнайтед се върна на победния път след триумф над Нюкасъл във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3717 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед победи тима на Нюкасъл с 3:1 като домакин в двубой от 25-ия кръг на Висшата лига. Маркъс Рашфорд, Даниел Джеймс и Бруно Фернандеш от дузпа се разписаха за "червените дяволи", докато Алан Сен-Максимин вкара попадението за "свраките".

Още в четвъртата минута гостите можеха да открият резултата, но опасен удар на Жоелинтон бе брилянтно отразен от Давид де Хеа. В 28' Мигел Анхел Алмирон също тества рефлексите на Де Хеа, но испанският страж отново се намеси.

Две минути по-късно Хари Магуайър намери Маркъс Рашфорд, а нападателят на "червените" се разписа - 1:0! Само шест минути по-късно обаче Нюкасъл възстанови равенството, след като Алан Сен-Максимин вкара топката в мрежата на "дяволите"- 1:1!

В 50' Сен-Максимин отново бе близо до попадение, но Де Хеа се справи и с този удар. В 57-ата минута Юнайтед се добра до второ попадение, след като Неманя Матич намери Даниел Джеймс, а крилото се разписа в мрежата на "свраките" - 2:1!

В 75-ата минута Манчестър Юнайтед получи правото да изпълни дузпа, а Бруно Фернандеш я реализира - 3:1! До края на мача Хари Магуайър на два пъти можеше да вкара, но пропусна, а едно добро положение пропиля и Мейсън Грийнууд.

По този начин Манчестър Юнайтед си върна второто място в подреждането, изпреварвайки Лестър с по-добра голова разлика. "Дяволите" имат 49 пункта - на 10 точки зад лидера Манчестър Сити. Някасъл е 17-и с 25 пункта - на 3 точки над зоната на изпадащите.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

През седмицата Манчестър Юнайтед разгроми Реал Сосиедад с 0:4, което със сигурност е повдигнало настроението в съблекалнята на "дяволите". Тимът на Оле Гунар Солскяер спечели само един от последните си пет мача във Висшата лига, което ги остави с минимални шансове в битката за титлата.

Нюкасъл от своя страна се бори за своето оцеляване в елита на Англия, като понастоящем заема 17-о място с 25 пункта. Фил Джоунс и Пол Погба са контузени и няма да играят в днешния двубой, докато Единсон Кавани, Скот Мактоминей и Дони ван де Беек са под въпрос. Манкийо, Уилсън и Шер отсъстват за "свраките", Фернандес е под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Фред, Матич, Бруно, Марсиал, Джеймс, Рашфорд

Нюкасъл: Дарлоу, Кларк, Ласелс, Крафт, Люис, Хейдън, Шелви, Уилок, Алмирон, Сент-Максимин, Жоелинтон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички