ВИДЕО: Реал Мадрид без Роналдо не успя да преодолее стената Джо Харт


ВИДЕО: Реал Мадрид без Роналдо не успя да преодолее стената Джо Харт
Снимка: Getty Images/Guliver

3671 0

Манчестър Сити и Реал Мадрид завършиха 0:0 на "Етихад" в първи полуфинален двубой в Шампионска лига и оставиха интригата за реванша идната сряда на "Сантяго Бернабеу".

Отборът, който повече може да съжалява за изпуснатата победа, е Реал Мадрид, който беше спрян от стената Джо Харт. Той направи 3 ключови спасявания през второто полувреме, а "белия балет" удари и греда, също през втората част.

В завършващата фаза се усети липсата на Кристиано Роналдо, който преди двубоя се разбра, че няма да може да играе. Причината ВИЖТЕ ТУК.

Контузия сполетя и Карим Бензема, който напусна след края на първото полувреме, но Реал определено беше по-добрият отбор и пропусна победата в срещата.

Манчестър Сити също беше сполетян от контузия, след като Давид Силва напусна терена в 38'. До преди този момент "гражданите" имаха лек превес в играта.

Следващият двубой между двата отбора е на 4-и май, а утре е дербито Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мястото в стартовия състав на Роналдо беше поверено на Лукас Васкес, който заигра отляво на нападението на Реал. Именно с испанското крило дойде един от най-опасните моменти в полза на "белия балет" в началото, но неговият в последния момент подаването му към Бензема беше пресечено.

В 22' Гарет Бейл пък беше оставен да пробие необезпокояван в пеналта на съперника, но той избра грешното решение и вместо да стреля или да финтира притичалия съперник, той реши да подава.

Първата половина на полувремето мачът не беше от голяма класа, но след това футболистите на двата отбора се разиграха. В 25' след отлична контраака Де Бройне се оказа сам на дясното крило, но беше безскруполно фаулиран от Пепе - първи жълт картон в двубоя. Последва фаул и на Компани и Реал Мадрид се размина с опасността пред своята врата.

Последваха тежки минути за отбраната на Реал, която беше подложена на натиск, но Каземиро, Кроос и Модрич действаха много внимателно и плътно до защитната четворка и вратата на Навас така и не беше застрашена сериозно. В края на полувремето пък "гражданите" трябваше да се лишат от услугите на Давид Силва, който получи разтежение в бедрото и напусна терена преждевременно. На терена се появи Калечи Ихеаначо, а Сити заигра в схема 4-4-2.

В последните 3-4 минути на полувремето Реал имаше две добри възможности да създаде нещо опасно пред вратата на Харт, но удар на Бензема излезе високо в аут, а преди последния съдийски сигнал Отаменди предотврати топката да стигне до Бейл, който беше на 2 метра от голлинията - 0:0 след скучни 45 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с втора принудителна смяна, но този път в лагера на Реал Мадрид. Карим Бензема, който не беше напълно възстановен от контузия, беше заменен от Хесе. Първата опасност за второто полувреме беше в полза на "белия балет", след като Бейл се опита да се отскубне от Отаменди в наказателното поле, но беше "подпрян" в кръста с лакът от защитника. Реферът Джунейт Чакър прецени, че няма нарушение.

В 53' "белия балет" пропусна да открие резултата, след като при центриране на Кроос от корнер Компани остави Рамос да играе спокойно с глава. Капитанът на "кралете" обаче стреля право в ръцете на Джо Харт.

18 минути по-късно, привидно позатихналия двубой, едва не беше решен, след като Карвахал беше изведен отдясно и центрира отлично за Хесе, който с глава стреля много опасно, но топката срещна гредата - пропуснат шанс за Реал.

Две минути по-късно гостите осъществиха ново много опасно нападение. Бейл навърза защитник и нахлу в наказателното поле, но вместо да подаде на Васкес, реши да стреля и прати топката в аут. В следващата атака последва много спорен момент, когато Хесе изведе Васкес в пеналта, а Отаменди го избута в гръб, нарушавайки баланса му. Чакър отново остави играта да продължи.

В 79' Каземиро можеше да донесе победата на Реал Мадрид, след като отново при центриране от корнер защитата на домакините увисна, Каземиро стреля с глава от непосредствена близост, но Харт с крак успя да избие.

3 минути по-късно дойде и най-големият пропуск в мача. Тогава, отново при корнер, Бейл свали топката в малкия пеналт и там Пепе необезпокояван не успя да реализира след повече от отлична намеса на Джо Харт.


Highlights HD - Manchester City 0-0 Real Madrid... by Football2Live

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Голямата изненада в мача е, че Кристиано Роналдо няма да играе в днешния двубой на Реал Мадрид заради контузия в бедрото. ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Манчестър Сити: Харт, Саня, Отаменди, Компани, Клиши, Фернандо, Фернандиньо, Де Бройне, Навас, Силва, Агуеро

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Пепе, Марсело, Модрич, КАземиро, Кроос, Бейл, Бензема, Лукас Васкес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Манчестър Сити за пръв път се класира за полуфинал  в турнира в своята история, след като възпитаниците на Мануел Пелегрини спечелиха с общ резултат 3:2 срещу ПСЖ, когато английският гранд отново влезе в мача като аутсайдер.

И в този сблъсък воденият от чилийския наставник тим отново е аутсайдер, изправяйки се срещу 10-кратния европейски клубен шампион Реал Мадрид.

"Кралския клуб" има своите проблеми през този сезон, но Шампионска лига е приоритет №1 за тима. Дори Кристиано Роналдо жертва рекорда си за участие във всички възможни минути през кампанията в Примера дивисион, за да остави контузеното си бедро да почине преди двубоя срещу Манчестър Сити.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички