ВИДЕО: Как съдията спря Лестър от титла в "Театъра на мечтите"


ВИДЕО: Как съдията спря Лестър от титла в "Театъра на мечтите"

1814 0

В неделния следобед Лестър пропусна да подпечата титлата, след като стигна до 1:1 при гостуването си на Манчестър Юнайтед. Двубоят определено беше изравнен, но всички феновете на футбола се питат - щяха ли "лисиците" да са шампиони, ако съдията Майкъл Оливър беше реферирал срещата така, както е доказал, че може. Съдията беше най-забележимото лице на терена, пропускайки няколко очевидни събития, които можеха да решат срещата в полза на кандидат-шампиона на английската Висша лига.

ЧЕРВЕНИЯТ КАРТОН НА ФЕЛАЙНИ

Най-очевидният червен картон в мача. Маруан Фелайни първо удари с лакът Робърт Хут, а след това се опита да му зашлеви и плесница. През целия двубой Фелайни можеше да получи няколко жълти картона, но в крайна сметка остана на терена до 75', когато беше заменен от Андер Ерера. И, забележете, без да получи нито един наказателен картон. Майкъл Оливър явно си беше забравил уменията у дома.

ДУЗПАТА СРЕЩУ РИЯД МАРЕЗ

Към края на първото полувреме имаше предпоставки за гол на Лестър. Топката попадна в Марез в наказателното поле, който с лекота премина през Маркос Рохо, но аржентинецът го събори в пеналта. Свирката на Майкъл Оливър не прозвуча, а "лисиците" бяха ощетени жестоко.


@gde Hand! by wifutty

Защо не беше даден червен картон на Рууни?

Минути преди червения картон на Дринкуотър, имаше ситуация, при която при контраатака топката беше доставена на Уйола в наказателното поле. Пред пеналта обаче Оливър явно реши да пренебрегне нарушение на Рууни, и то без топка, срещу нападател на Лестър. Ето и видео от ситуацията:

Най-силния съперник, срещу когото Джон Тери се е изправял

ИМАШЕ ЛИ ДУЗПА ЗА ЮНАЙТЕД?

Мемфис Депай комбинира отлично на двойно подаване по лявото крило и се понесе към наказателното поле. Тогава беше фаулиран от Дани Дринкутър, който заслужено получи втори жълт и съответно червен картон. Феновете на Манчестър Юнайтед ще ви кажат, че дузпа има, но по новите правила, които следват съдиите в световен мащаб, нарушението се свири там, където е започнало, а ситуацията се продължава като авантаж, за да се разбере дали нападателят ще може да създаде опасна ситуация в полза на своя отбор. Едно от малкото точни отсъждания на Майкъл Оливър в мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички