ВИДЕО: Инфарктен мач с куп обрати и 9 гола взриви феновете на Ливърпул


ВИДЕО: Инфарктен мач с куп обрати и 9 гола взриви феновете на Ливърпул

760 0

Ливърпул записа най-грандиозната победа във Висшата лига през настоящия сезон, след като "Червените" стигнаха до пълен обрат и драматична победа с 5:4 като гост на Норич.

Срещата започна равностойно с лек превес на "канарчетата", но първото попадение в мача беше дело на Роберто Фирмино. Джеймс Милнър успя да пробие добре и да намери бразилския  национал в наказателното поле, който от добра позиция реализира - 0:1. 

Още до почивката обаче резултатът беше обърнат след скандално слаби действия на гостите в защита. 10 минути след откриването на резултата Брейди центрира добре от корнер към Мбокани на далечната греда, като последния върна топката към точката за изпълнение на дузпа. Там Хоусън обратно с глава я изпрати в малкото наказателно поле, където отново Мбокани овладя и този път с пета я насочи във вратата на Миньоле, който остана безпомощен на голлинията.

Обратът в полза на Норич дойде в 41', когато Нейсмит нахлу в половината на гостите на скорост и получи топката в наказателното поле, където безпроблемно преодоля Миньоле за 2:1 - почивка на "Авива Стейдиъм".

Положението на водения от Юрген Клоп се влоши скоро след почивката, когато Алберто Морено извърши много глупаво нарушение в наказателното поле. От точката за изпълнение на дузпа точен беше Хулахан, който даде аванс от 2 гола на своите.

Още в следващата атака обаче резултатът беше намален. Роберто Фирмино проби отдясно и пусна пас в наказателното поле за Хендерсън. Той беше оставен абсолютно непокрит от защитниците и с категоричен удар върна бързо своите в мача в 55'.

Изравнителният гол падна само 8 минути по-късно. Чудесна атака по левия фланг преминала през Лалана и Милнър, в крайна сметка приключи с прецизен пас към свободния в наказателното поле Фирмино, който се разтегна максимално, за да овладее. В крайна сметка бразилецът "укроти" кълбото и след това го прокара покрай Руд за 3:3.

Голът на пълния обрат падна в 75', когато груба грешка в центъра на терена коства на играчите на Алекс Нийл ново попадение във вратата им. Нескопосано връщане към вратаря изведе Милнър сам срещу Руди, а опитният халф напредна и спокойно, останал сам в наказателното поле, вкара 4-ти гол за "червените" - 3:4.

Това обаче не беше всичко в мача. Привидно мърсисайдци контролираха двубоя, но в добавеното време се пропукаха в сърцето на своята отбрана. Топката беше насочена към наказателното поле, където бранителите на Ливърпул не успяха да изчистят. Коженото кълбо попадна в Басонг, който с топовен изстрел в долния ляв ъгъл изравни резултата.

Все пак "червените" ликуваха в края на мача. Емре Джан пробва отчаяно центриране в наказателното поле, където защитик на Норич даде отличен пас за Лалана, който от 7 метра с воле прати в екстаз феновете на Ливъпрул и най-вече Юрген Клоп, чиито очила се счупиха в следствие на радостта на играчите му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички