ВИДЕО: Фатална вратарска грешка подари 3 точки на Манчестър Юнайтед


ВИДЕО: Фатална вратарска грешка подари 3 точки на Манчестър Юнайтед

1369 0

Вратарят на Нюкасъл Тим Крул подари победата на гостуващия Манчестър Юнайтед в мача от 28-ия кръг на английската Висша лига. "Червените дяволи" не заслужаваха трите точки, които спечелиха след 1:0 срещу "свраките". Попадението във вратата на домакините на "Сейнт Джеймсис парк" отбеляза Ашли Йънг в 89-ата минута, но заслугата за него е изцяло на вратаря им, който сбърка фатално при върната топка от Мехди Абеид. Холандският страж имаше отлични изяви през всичките 88 минути, но в предпоследната се издъни жестоко и провали отбора си.

В този мач в състава на Нюкасъл се завърна лекувалият се от рак Хонас Гутиерес.

През първото полувреме гостите от Манчестър имаха повече възможности да отбележат гол. В 26-ата минута Уейн Рууни остана сам срещу вратаря, но стреля в аут. Точно преди почивката Маруан Фелаини и Ашли Йънг от вратарското поле не успяха да преодолеят холандския страж и той с една ръка отрази. Малко преди това обаче Нюкасъл не получи чиста дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Ревейер от страна на Крис Смолинг. Съдията явно не видя ситуацията и си замълча.

След почивката отново Ревейер можеше да вкара за "свраките", а Папис Сисе пропиля страхотен шанс и тимът им остана без гол. Рууни, Йънг и Фелаини продължиха с пропуските, за да се стигне до 89-ата минута. Тогава безумната грешка в защитата на Нюкасъл и нескопосаното изчистване на Тим Крул позволи на Ашли Йънг от близка дистанция да мушне топката в мрежата и да отбележи единствения гол в мача. Малко след това Папис Сисе пропусна да изравни и така двата тима се оттеглиха при един гол разлика в полза на гостите.

Така "червените дяволи" имат вече 53 точки на четвъртата позиция, като пред тях с една повече е Арсенал, който пък победи с 2:1 като гост КПР. Нюкасъл остава в средата на таблицата с 35 точки и по всичко изглежда, че няма за какво повече да се бори.

 


Ashley Young Goal Newcastle 0 - 1 Manchester... by funnyno1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички