ВИДЕО: Фатална грешка ощастливи Арсенал и разплака "Олд Трафорд"


ВИДЕО: Фатална грешка ощастливи Арсенал и разплака "Олд Трафорд"

1626 0

Арсенал шокира Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" и изхвърли възпитаниците на Луис Ван Гаал от турнира за ФА къп, стигайки до 2:1 в четвъртфинала между двата тима.

В 25' Начо Монреал вкара страхотен гол след пробив на Окследй Чембърлейн, но 4 минути по-късно Рууни с 4-ия си пореден гол срещу Арсенал в този турнир изравни.

Победата беше донесена от бившия ас на Юнайтед - Уелбек, който се възползва от нелепа грешка на Валенсия и в 61' в кара на празна врата. Той показа страхотна радост, което му навлече гнева на феновете на родния му клуб.

16 минути преди края пък Ди Мария получи червен картон за разправия със съдията Майкъл Оливър, като аржентинецът си позволи да дръпне за фланелката рефера, който секунди по-рано му показа несправедлив картон за симулация.

Това беше 5-и изгонен играч в дербито между двата отбора за ФА къп в последни 8 издания.

С човек по-малко "червените дяволи" нямаше какво да направят и Арсенал заслужено продължи към полуфиналите.

За 10-и път в 11 четвъртфинала "артилеристите" се класират за следващата фаза, като единствената загуба на тима дойде преди години именно от 20-кратните шампиони в Англия.

Победният гол на Уелбек пък беше негов първи на "Олд Трафорд" от януари 2014 година насам, когато той носеше екипа на "червените". В същото време Луис Ван Гаал се прости с постижението си да печели поне 1 трофей в дебютния си сезон за клубовете, в които е работил.

Двубоят почна с поделено преимущество, като "Червените дяволи" владееха по-често топката, но не успяваха да материализират това предимство.

Така се стигна до 25', в която гостите успяха да открият резултата. Алекс Окслейд Чембърлейн показа отлично движение в наказателното поле, мина покрай четирима и изведе на Монреал на 5 метра от вратата. Последва удар на испанеца в близкия ъгъл, който Де Хеа не успя да отрази - 0:1.

Попадението обаче беше върнато само 4 минути по-късно. Ди Мария получи от Валенсия по дясното крило, а аржентинецът блесна с фамозно центриране за Рууни. С глава капитанът реализира и върна своите в мача - 1:1.

До края на полувремето Ди Мария направи два пропуска, като в 43' Счесни се отчете с отлично спасяване срещу аржентинския ас - 1:1.

След спокойно начало на второто полувреме 61' беше решаваща в мача. Първо, Ди Мария направи чудесен пробив и стреля от около 15 метра, но топката премина на сантиметри встрани.

Секунди по-късно топката беше в краката на Валенсия, който опита да върне към Де Хеа, но пасът беше твърде лек. Уелбек набра скорост и стигна до коженото кълбо точно преди вратаря, чукна покрай него и вкара на празна врата - безумна грешка на Валенсия и 1:2 за Арсенал.

Минути по-късно при разбъркване в наказателното поле на "артилеристите", Смолинг можеше да се разпише от 3 метра, но топката срещна коляното му и излезе в аут.

В 74' Арсенал пропусна да реши срещата, след като отлична атака завърши с центриране на Йозил за Касорла, който от 7 метра стреля силно, но Де Хеа по феноменален начин спаси вратата си от нов гол.

Две минути по-късно положението за Юнайтед стана още по-тежко. Рамзи фаулира леко Ди Мария, но аржентинецът получи жълт картон за симулация. В гнева си бившият ас на Реал Мадрид дръпна фланелката на Майкък Оливър, който веднага го изгони от игра.

До края на двубоя Санчес и Йозил пропуснаха да направят победата на Арсенал по-изразителна, а "червените дяволи" се отчетоха само с един удар на Уейн Рууни от фаул, който не застраши вратата на Счесни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички