Вездесъщ Джерард прати Ливърпул в 4-и кръг на ФА Къп


Вездесъщ Джерард прати Ливърпул в 4-и кръг на ФА Къп

1636 0

Ливърпул успя да отстрани скромния отбор на Уимбълдън в турнира за ФА Къп. Победата с 2:1 дойде трудно, а капитанът на "червените" Стивън Джерард вкара и двата гола, като показа, че след напускането му отборът ще има още по-сериозни проблеми от сега.

Стиви Джи успя да открие резултата още в 14-ата минута, когато след атака отдясно Манкийо центрира в наказателното поле, а Джерард не се поколеба да посрещне и да прати топката в мрежата на Джеймс Шеа. Постепенно обаче домакините, които играха пред рекордна за техния стадион публика, успяха да вземат надмощие, като организираха редица опасни атаки към вратата на именития си гост. Пред тях се откриха две чудесни ситуации, но вратарят на "мърсисайдци" и късметът ги покриха. В 36-ата минута обаче Уимбълдън се върна в играта. След грешка в отбраната на Ливърпул футболист на Уимбълдън стреля с глава, топката удари напречната греда и попадна в краката на Акинфенва, който преодоля защитниците пред себе си и мушна топката в мрежата на Миньоле.

След подновяването на играта отново Джерард трябваше да спасява Ливърпул, като сърцатият халф изби от голлинията. В 63-ата минута именно той донесе победата на своя тим, след като изпълни по чудесен и ефективен начин пряк свободен удар.

Преди това обаче, в 59-ата минута, гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Фулър, но реферът не зачете претенциите им.

След като успяха да поведат отново, Ливърпул успокоиха играта си и не позволиха на Уимбълдън да твори нови опасности пред тяхната врата. "Мърсисайдци" обаче се отчетоха с няколко пропуски, като най-сериозен бе този на Лазар Маркович, който остана сам срещу вратаря, но не оползотвори ситуацията.

В 4-ия кръг на надпреварата Ливърпул ще посрещне Болтън на "Анфийлд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички