Венгер подкрепя новите санкции за симулации в Англия


Венгер подкрепя новите санкции за симулации в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1104 0

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изцяло подкрепя новите правила за санкциониране за симулации в английското първенство. От новия сезон Футболната асоциация ще наказва симулантите за два мача, а също така ще може да отмени жълт или червен картон, показан на футболист, който по никакъв начин не е нарушил правилата.

"Много ми харесва това. Силно искам симулациите да бъдат изкоренени от играта и да се уважават запалянковците, тъй като те плащат пари. Идват да гледат футбол, а не хора, които се "гмуркат". Нашите запалянковци харчат големи суми пари, затова искаме да направим играта максимално чиста", обяви Венгер.

Французинът каза също, че винаги е бил против това победителят от Лига Европа да играе в Шампионска лига. "Винаги съм против, тъй като, с изключение на Манчестър Юнайтед през всичките години преди това в турнира е побеждавал отбор, който е отпаднал от Шампионска лига. Не бива да се навлиза в сезона с мисли за това, как можеш да попаднеш в Шампионска лига чрез Лига Европа. Подобен подход може да се отрази в първенството - ако през април отборът разбере, че шансовете му да попадне в Шампионска лига чрез Лига Европа са по-големи, той ще се отнася към вътрешния шампионат като към второстепенен турнир", обясни Венгер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички