Венгер обеща на Уолкът позицията, за която мечтае, но при едно условие


Венгер обеща на Уолкът позицията, за която мечтае, но при едно условие
Снимка: Getty Images/Guliver

1687 0

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обеща на Тио Уолкът да го направи централен нападател през следващите няколко години, но при едно условие - да поднови договора си с "артилеристите".

Контрактът на крилото изтича през лятото на 2016 година, като английският национал настоява да играе като нападател - желание, което той изрази още през миналото лято. И тогава Венгер му обеща тази роля, но редица контузии провалиха сезона на Уолкът.

Сега обаче френският специалист е убеден, че Уолкът ще преподпише и ще играе успешно на позицията, за която мечтае.

"Той ще играе като нападател. Мисля, че тази позиция най-много ще му приляга. С него работим върху двете позиции - на нападател и на външен халф, като неговите спринтьорски умения с топка в крака са невероятно.

Сега той е по-добър и в завършващата фаза. Когато беше по-малък, прибързваше в тази фаза и затова нямаше как да играе като нападател. Сега обаче той е подобрил завършващия си удар, а освен това навлиза в златните години за един нападател - 26 до 32 години", заяви Венгер.

Дори да не преподпише с Арсенал, то френският специалист ще изчака до зимата преди да предприеме продажба над един от любимите си футболисти на "Емиратс".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички