Венгер обеща и изпълни: Арсенал с първо сериозно попълнение през лятото


Венгер обеща и изпълни: Арсенал с първо сериозно попълнение през лятото
Снимка: Guliver/GettyImages

3186 0

Обещанието, че Арсенал ще бъде активен по време на летния трансферен прозорец, беше спазено. Считано от снощи феновете на "артилеристите" могат да се радват на първото сериозно ново попълнение - Александре Лаказет от състава на Лион.

Президентът на френския тим Жан Мишел Ола лично потвърди новината, като отрече спекулациите, че става въпрос за оферта на стойност 55 милиона евро плюс 12 евро в бонуси.

"Информациите за 55 млн. евро плюс бонуси за 12 млн. не отговарят на истината. Първата оферта на Арсенал беше точно за сумата от 45 млн. Мисля, че сделката ще стане факт съвсем скоро и ще получим между 45 и 50 млн. Това ще е най-скъпият трансфер в историята ни, както и в тази на Арсенал. Знаете, че този клуб обикновено не харчи големи пари за нови играчи. "Кога трансферът ще бъде финализиран? До ден-два", заяви Ола.

Лаказет записа поредица от 3 силни сезона с екипа на "хлапетата", като в два от тях мина границата от 30 гола във всички турнири. Той беше договорен за трансфер в Атлетико Мадрид, но заради наложеното върху испанския клуб наказание сделката пропадна, а ръководството на Арсенал действа най-бързо и спазари Лаказет.

Очаква се след този трансфер лондончани да се разделят с Оливие Жиру, който със сигурност няма да е доволен на статут на резерва, и то преди Мондиал 2018. Възможно е той да премине в Олимпик Марсилия или Лион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички