Венгер не спира да дразни Моуриньо с приказки за Погба


Венгер не спира да дразни Моуриньо с приказки за Погба

3256 0

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отново коментира рекордния трансфер на Пол Погба в Манчестър Юнайтед, въпреки че наставникът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо го определи като "неетично" и публично си призна, че не му харесва, когато колегите говорят за покупките на Юнайтед.

"Цената на един играч се определя от таланта му, от очакваното подсилване на състава с неговото привличане, възрастта и разбира се, от клаузата му за откупуване", каза Венгер по адрес на Погба.

"Като говорим за Погба, той покрива всички изисквания, но има система, в която ние не сме важни. Трябва да следваме сумите, които плащат другите. Сега харченето на пари е много по-голямо и затова минахме границата от 100 милиона за първи път.

Това прави пазара по-непредсказуем. Днес един играч не струва само толкова, колкото предполагат качествата му, а има значение от кой клуб е и кой клуб го иска. Ако искаш да купуваш от Испания и си английски отбор, веднага се взима предвид инфлацията.

Във Франция клубовете са много разумни и когато английски тим иска да купува от тях, веднага вдигат цената, защото знаят, че парите са в Англия", заяви Венгер, очевидно визирайки цената на Александър Лаказет, за когото Арсенал предложи 35 милиона на Лион, но не беше достатъчно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички