Венгер: Изобщо не ме е яд, че не върнах Фабрегас - Рамзи го замества отлично


Венгер: Изобщо не ме е яд, че не върнах Фабрегас - Рамзи го замества отлично
Снимка: Getty Images/Guliver

1589 0

В мениджъра на Арсенал няма грам съжаление, че не е привлякъл обратно една от емблемите на клуба - Франсеск Фабрегас. Бившият играч на Арсенал си тръгна от Барселона през лятото. Както е известно Арсенал имаше клауза при такава ситуация да има предимство пред всеки останал отбор, за да си го върне.

Венгер обаче отказа да се възползва от нея и така испанският национал бе закупен от Челси. Още в първия си двубой с екипа на "сините" от Лондон срещу Бърнли, Фабрегас показа огромната си класа, като бе с решаваща роля и за трите попадения на своя отбор, който се поздрави с победа с 3:1.

След този мач множество специалисти споделиха, че решението на Венгер да не привлече Фабрегас е грешно. Самият французин обаче не съжалява за избора си.

"Гледах мача. Да, беше странно да го гледам с фланелка на Челси. Но трябва да приемем, че професионалните футболисти се местят от отбор в отбор" - коментира Венгер на пресконференция преди кръга в събота.

"За мен беше трудно когато той напусна Арсенал. След това веднъж като напусна за друг клуб, приемаш идеята че той може да премине в още един клуб. Да беше странно да го гледам, но направи добър мач за Челси. Не изпитвам никакво съжаление, че не го взех обратно в Арсенал.

В същото време Венгер завоелирано разкри причината да не привлече отново Фабрегас. Арсенал притежавал достатъчно голям капацитет от футболисти в средата на терена.

"Да, това е хубавото в живота. Когато някой напусне, друг поема нещата. Аарън Рамзи се разви. Той е различен стил от Фабрегас, но е играч с огромен потенциал".


"Смятам, че в бъдеще ще дойде още повече от Рамзи. Той е по-млад от Сеск и потенциалът е да получим още от Аарън".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички