Венгер е имал сериозно колебание относно Чех - вижте какво


Венгер е имал сериозно колебание относно Чех - вижте какво

637 0

Френският специалист Арсен Венгер е имал съмнения около трансфера на Петър Чех. Това разкри лично мениджърът на Арсенал, който се е колебаел заради физическото състояние на чешкия национал.

"Изобщо не знаех в каква физическа форма е той, защото не играеше. Когато се срещнахме, набързо се убедих в неговото желание да се справи и мотивацията му. Все още обаче не знаех доколко е готов физически", разкри Венгер преди предстоящото дерби с Челси. 

"Чех не беше играл от доста време и се бореше с липсата на физическа форма. Аз обаче знаех, че разполага с изключителен потенциал, тъй като 11 години играя срещу него в лигата.

"Решението ми беше свързано изцяло с физическата му форма. Още ли го можеше? Много трудно се реших, понеже ценя Давид Оспина много високо. Той е вратар, който е подценяван, особено в Англия.

Да подпиша с Чех обаче бе една от тези възможности да си кажа: „Окей, това е очевиден трансфер, ако не го сторя, ще сбъркам“. Чех има успокояващо присъствие, той комуникира добре, разчита добре ситуациите и знае какво ще последва. Той е един вид треньор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички