Ван Гаал: Някога се държах като Клоп, но един ден...


Ван Гаал: Някога се държах като Клоп, но един ден...

780 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал сравни себе си с колегата си в Ливърпул Юрген Клоп. Холандецът отбеляза, че не се държи така емоционално по време на мачовете, както Клоп.

"Когато бях по-млад, бях почти същият като Клоп. Но сега съм на 64 и контролирам емоциите си. Мисля, че реферите в Англия не реагират на поведението на феновете или на треньора отстрани, които се опитват така да повлияят на решението им. Всеки треньор е различен и има собствена философия. Когато започнах кариерата си, правех същото като Клоп. Не съм сигурен, че можеш да влияеш на хода на играта, вършейки нещо край тъчлинията", коментира Ван Гаал, цитиран от "Goal.com".

"През 1995 г., когато Аякс игра финал в Шампионска лига с Милан, ние печелехме с 1:0 и съдията трябваше да свири дузпа за нарушение на Литманен в наказателното поле, но реферите не реагираха и аз от разочарование изобразих нещо като карате-удар, опитвайки се да покажа на съдията какво се е случило в момента на нарушението и едва не ударих в лицето страничния съдия. От тогава разбрах, че не трябва да се държа по този начин", сподели треньорът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички