Ван Гаал: Не можем да позволим Лестър да стане шампион на "Олд Трафорд"


Ван Гаал: Не можем да позволим Лестър да стане шампион на "Олд Трафорд"

1879 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е уверен, че Лестър ще стане шампион на Англия в края сезона. Въпреки това, холандецът обеща, че отборът ще направи всичко, за да победят "лисиците" в предстоящия кръг.

На Лестър им е нужно да спечелят само 3 точки, за да станат шампиони за първи път в историята си. Те ще станат шампиони предсрочно, ако успеят да победят "червените дяволи" на "Олд Трафорд".

Манчестър Юнайтед не се бори за титлата този сезон, а за попадане в зона "Шампионска лига". Тимът на Ван Гаал отстъпва с 5 точки на Арсенал и Манчестър Сити, но има и мач по-малко.

"Ние трябва да намалим изоставането си от Арсенал и Сити, така че Манчестър Юнайтед все още чувства напрежение. Трябва да спечелим всеки от оставащите ни мачове. Сити ще играе срещу Арсенал, така че един от тях ще загуби точки", коментира специалистът.

"Ние трябва да победим Лестър, защото водим битка за първите места, така че просто трябва да го направим. Не можем да им позволим да станат шампиони на "Олд Трафорд". Мисля, че "лисиците" ще спечелят титлата след седмица, така че ние няма да им развалим празника, а малко ще го поотложим", допълни Ван Гаал.

"Красотата на Висшата лига и на футбола като цяло е в това, че не винаги шампион става един и същи отбор", обобщи холандецът.

Мачът между Юнайтед и Лестър е на 1 май. Лестър има още един шанс да спечели титлата още в този кръг, дори и да загуби на "Олд Трафорд" и това ще стане, ако Челси на 2 май успее да победи Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички