Ван Гаал нападна остро Швайнщайгер, но се намери кой да го защити


Ван Гаал нападна остро Швайнщайгер, но се намери кой да го защити
Снимка: Gulliver/Getty Images

2468 0

"Смених го и не сменям футболисти без причина. Мисля, че мога да го направя, когато други футболисти са по-добри. В крайна сметка обаче всички сме човешки същества. Бастиан също е човек. Той иска да играе на най-високото възможно равнище и определено искаше да покаже това в Германия. Но не мога да кажа, че Швайнщайгер е футболистът, който тренирах в Байерн", каза Ван Гаал след отпадането на Манчестър Юнайтед от Шампионска лига.

Вече няколко пъти холандският специалист се оплаква от играта на Швайнащайгер, който е сред най-постоянно представящите се играчи в колебливия сезон, който правят "червените дяволи". Критиките към него изглеждат незаслужени, като именно заради това в спора се намеси Йоахим Льов - селекционер на световния шампион Германия.

"В Германия много добре знаем с какъв футболист разполагаме в лицето на Бастиан. Той все още е играч от световна класа и е наш капитан. В Манчестър трябва да му дадат малко повече време за адаптация, все пак досега е играл само за един отбор. Сигурен съм, че в Юнайтед ще останат много доволни и радостни от това, което ще покаже Швайнщайгер на Острова", бе лаконичният коментар на Льов.

Немският национал по футбол стана капитан на световния шампион, след като Филип Лам прекрати кариерата си с Бундестима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички