Ван Гаал: Мога да спечеля Шампионска лига с Юнайтед


Ван Гаал: Мога да спечеля Шампионска лига с Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2201 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е поставил високи цели пред своите подопечни през новия сезон.

"Побеждавал съм в Шампионска лига с Аякс с 18-19-годишни играчи в състава. Сега разполагам с опитните Карик и Швайнщайгер, а тогава имах Рийкард и Дани Блинд, който също бе минал 30", заяви Ван Гаал.

"Наистина смятам, че мога да спечеля Шампионска лига с Манчестър Юнайтед. В колектива, който е сплав от опит и младост, аз вярвам повече, отколкото в отбора, състоящ се от играчи от 27 до 34 години", допълва холандецът.

"Имаме много талантливи младежи като Макнейра и Блекет. Джонстън се прояви добре по време на турнето в САЩ. Така че имаме отличен състав от 25-26 играчи. И все пак не бива да сравняваме сегашния състав с Аякс от средата на 90-те години", споделя той.

Под ръководството на Ван Гаал Аякс спечели Шампионска лига през сезон 1994/95, побеждавайки на финала Милан с 1:0. Единственият гол вкара резервата Патрик Клуйверт.

Сега Манчестър Юнайтед играе мач реванш с Брюж за влизане в групите на Шампионска лига. Първият мач завърши с победа за англичаните с 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички