Ван Гаал: Играчите, с които работих в Манчестър Юнайтед, бяха непрофесионалисти


Ван Гаал: Играчите, с които работих в Манчестър Юнайтед, бяха непрофесионалисти
Снимка: Gulliver/Getty Images

1881 0

Бившият треньор на Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал даде интервю пред немския "Bild", в което говори главно за непрофесионализма в отбора на "червените дяволи" в сравнение с този на немския колос.

Холандският специалист в момента е без работа и често дава интервюта, в които говори за работата си като треньор. Сега той разкри, че е трябвало да учи звезда на Манчестър Юнайтед що е то имейл и как да чете и отговаря в него. Освен това той разкрива още за имейли, които пращал на всички играчи в Манчестър и е следял кой ги отваря, за да ги прочете и кой не.

"Пращах мейли на играчите, да. Там им пишех кои са им били слабите страни в даден мач и кои са били силните. Имах в щаба си и човек, който е доста напред с компютърната технология и разработихме програма, която следеше кой чете моите имейли и кой не. Всеки един играч на отбора можеше да се вписва и да види какво съм му писал, а след това да се срещнем очи в очи и да коментираме случващото се.

Видях, че не всички играчи се интересуваха от това, което писах, което доказва и непрофесионализма им. Правех същото и в Байерн, но там нямаше хора, които да не четат. Смятам, че всеки един професионален футболист трябва да се държи като такъв. Например Ариен Робен, той четеше всичко, премисляше го добре, след което коментирахме и той опитваше да поправи грешките си", споделя Ван Гаал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички