Ван Гаал: И четирите отбора от Висшата лига могат да прескочат групите на ШЛ


Ван Гаал: И четирите отбора от Висшата лига могат да прескочат групите на ШЛ
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1048 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал вярва, че и четирите отбора от Висшата лига имат силите да прескочат групите на Шампионска лига, въпреки неубедителния си старт. Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Арсенал започнаха със загуба груповата фаза, като единствено Челси постигна успех на старта на турнира.

"Не мога да гарантирам, че това ще се случи, но смятам, че и четирите английски отбора в Шампионската лига имат силите да прескочат груповата фаза", сподели Ван Гаал.

Той сподели и мнението си за неубедителното представяне на тимовете от Висшата лига в Европа.

"Висшата лига е изключително силна. Никак не е лесно да печелиш всяка седмица и винаги трябва да се бориш до последно. Тук отборите се хвърлят във всеки мач на живот и смърт и за да успееш да запазиш отбора си свеж, трябва да го ротираш непрекъснато", заяви Ван Гаал и добави: "Заради тези промени в Европа рядко играем с най-доброто, с което разполагаме. И тук е разликата между английските тимове и останалите. В другите първенства няма такава конкуренция и това позволява на противниците ни да са свежи срещу нас и да дават всичко от себе си".

Следващият двубой на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига е утре срещу Волфсбург. Двубоят е от 21:45 часа на "Олд Трафорд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички