Ван Гаал е хвали сам заради Маркъс Рашфорд


Ван Гаал е хвали сам заради Маркъс Рашфорд
Снимка: Getty Images/Guliver

1127 0

Холандският специалист Луис Ван Гаал се похвали сам за налагането на Маркъс Рашфорд в първия състав на Манчестър Юнайтед. Мениджърът на "червените дяволи" подчерта, че нападателят все още не е напълно готов за тежестта, която носи титулярното място на "Олд Трафорд", но е убеден, че и този момент ще настъпи.

"Рашфорд все още не е съвсем готов и сам го съзнава. Има много какво да учи", заяви Ван Гаал преди следващия двубой във Висшата лига на 20-кратните шампиони на Англия.

"Винаги е риск, когато промотираш млади футболисти в първия тим, защото стъпката е голяма. Като мениджър обаче си длъжен да даваш път на младите. Разбира се, младежката академия на Юнайтед заслужава само поздравления, че намира такива момчета и ги подготвя. В сравнение с часовете, които отделят там, моята роля е много малка. В същото време тя си остава важна, защото трябва да имаш куража да наложиш млад играч", отсече Ван Гаал относно своята роля в израстването на Рашфорд.

Той подчерта също така, че възрастта няма никакво значение, когато качеството е налице.

"Вярвам в младите футболисти. Винаги съм го правил. Във всички клубове, които съм ръководил, съм им давал шанс, дори и когато започнах в АЗ Алкмаар. После отидох в Аякс, а там Патрик Клуйверт, тогава 18-годишен, показваше същите неща, които виждаме днес от Рашфорд.

Мога да ви дам много примери за това – Томас Мюлер в Байерн Мюнхен, Шави и Иниеста в Барселона. Възрастта не е проблем, качеството е по-важно", заяви Ван Гаал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички