Ван Дайк разказа за най-тежките си моменти и как дори не е мислил, че ще стане защитник


Ван Дайк разказа за най-тежките си моменти и как дори не е мислил, че ще стане защитник
Снимка: Getty Images/Guliver

2018 0

Защитникът на Ливърпул - Върджил ван Дайк, разкри кои са били едни от най-трудните му моменти по време на кариерата му. Освен това бранителят сподели, че неговото желание е да се превърне в легенда на клуба. 

"Всички се стремим към големи успехи. Искам да се превърна в легенда на този клуб. В момента сме едно семейство всички играчи. Когато бях на 16 години бях много нисък и не можех да играя като централен защитник. На 17 години обаче израснах с 18 сантиметра и това ми помогна много. Имах и някои проблеми с колената. Имал съм доста трудности в живота си", заяви Ван Дайк пред BBC.

"В Грьонинген си взимах колелото на тренировки. Там учех децата да карат и така спечелих първата си надница. След това миех чинии в ресторант в Бреда, което бе и първата ми работа. Имах около 350 евро всеки месец. Исках да имам пари, за да мога да ходя в центъра през уикендите. Да излизам с приятели. След това обаче осъзнах колко са ценни парите, преди това ги пилеех. Дойде и най-тежкият момент в живота ми - престоях 13 дни в болница заради спукан апендицит. Пусках си "Viva la Vida" на Coldplay, за да се мотивирам. Бяха емоционални моменти. Горд съм, че ги преодолях", каза още Ван Дайк.

Ливърпул се бори на два фронта както във Висшата лига, така и в Шампионска лига, какво заяви Юрген Клоп за това и кое е приоритет - вижте в този материал

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички