В сблъсъка на опашкарите: Спорен гол разочарова Бърнли, но го измъкна от антирекорд (ВИДЕО)


В сблъсъка на опашкарите: Спорен гол разочарова Бърнли, но го измъкна от антирекорд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

746 0

21-ият кръг на английската Висша лига бе открит с тежък сблъсък между борещите се за оцеляване Бърнли и Лутън, в който домакините от Бърнли бяха напът да се наложат с минималното 1:0 над "шапкарите" у дома на "Търф Моор", но спорно попадение в добавеното време направи така, че точките да бъдат поделени.

Спорен гол разочарова Бърнли срещу Лутън

Развой на Бърнли - Лутън

Още: Арсенал върна свой 20-годишен бразилски талант обратно в Северен Лондон

Двубоят на "Търф Моор" започна равностойно, а Бърнли бе отборът, който отбеляза пръв. В 36-ата минута Зеки Амдуни се възползва и нанесе силен удар извън наказателното поле, с който откри за 1:0 и зарадва домакинските фенове.

Втората част бе сравнително скучна, но двата тима и конкретно Лутън - остави най-доброто за самия край. В добавеното време на срещата "шапкарите" изравниха след много спорно попадение на Карлтън Морис с глава.

Домакините имаха претенции за нарушение срещу своя страж Джеймс Трафърд от Илайджа Адебайо секунди преди Морис да се разпише. ВАР прегледа внимателно ситуацията, но не промени решението за гол на главния арбитър Тони Харингтън и така равенството бе оформено.

Въпреки поделените точки Венсан Компани и Бърнли се спасиха от антирекорд. Евентуална загуба на тима на белгийския мениджър щеше да означава, че тимът му губи 10 от първите си 11 домакински мача у дома. Само един друг отбор е постигал това в историята на елитния английски футбол - Нюпорт Каунти през сезон 1970/71.

Бърнли се намира на  19-ата позиция с актив от 12 точки и му предстоят мачове с Манчестър Сити, Арсенал и Ливърпул. Лутън е място над Бърнли с 16 пункта на сметката си.

Още: Пеп Гуардиола обяви деветата поред лоша новина за Холанд и Манчестър Сити

Без да играе: Санчо заработил внушителна сума пари в Юнайтед - преди трансфера в Борусия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички