В мач с 5 гола: Челси потрепери срещу Лутън, но завърши 2023-та година с победа (ВИДЕО)


В мач с 5 гола: Челси потрепери срещу Лутън, но завърши 2023-та година с победа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1255 0

Челси завърши 2023-та година с неочаквано трудна победа с 3:2 при гостуването си на Лутън от 20-ия кръг на английската Висша лига!

До 80-ата минута играчите на Маурисио Почетино водеха с 3:0, но в края на двубоя домакините се разиграха и върнаха две попадения. Все пак, "синята" защита издържа и не допусна грандиозна издънка.

Над всички за Челси бе 21-годишният Коул Палмър, който се отчете с два гола и една асистенция. Рос Баркли и Елайджа Адебайо пък бяха точни за Лутън.

Развой на мача

След 11 минути игра Челси откри резултата чрез Коул Палмър - младокът се възползва от грешен пас при изнасянето на топката и с мощен шут с левия крак я прати в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

В 17' Рос Баркли стреля директно от пряк свободен удар, а кълбото прелетя на сантиметри над горната греда.

В 36-ата минута гостите организираха прекрасна бърза атака, а Нони Мадуеке я завърши с плътен шут в близкия ъгъл на Томас Камински за 2:0. Асистенцията за второто попадение бе на Коул Палмър.

След 70 минути игра авансът на Челси стана класически с втори гол на Коул Палмър - 21-годишният англичанин получи извеждащо подаване от Николас Джаксън, стигна до наказателното поле, залъга двама футболисти на Лутън и след това изпрати топката в опразнената врата за 3:0.

Малко след това домакините върнаха едно попадение чрез Елайджа Адебайо, който се разписа с глава, но впоследствие голът бе отменен от ВАР заради тънка засада. Десет минути преди края на редовното време топката бе центрирана на главата на Адебайо, който направи по-трудното и от 4-5 метра нацели горната греда.

Все пак, секунди по-късно Лутън изпълни ъглов удар чрез Алфи Даути, а Рос Баркли се извиси над всички и матира Джордже Петрович за 1:3.

Три минути преди края на редовното време Лутън вкара втори гол - топката бе центрирана на втора греда, а там Даути се хвърли на плонж, за да я засече с глава. Ударът бе спасен с вещина от Петрович, но при добавката Елайджа Адебайо не сбърка на празна врата за 2:3!

Във финалните минути домакините се хвърлиха напред в търсене на точката, но така и не успяха да създадат нова чиста голова ситуация пред вратата на "сините".

Със спечелените 3 точки тимът на Маурисио Почетино събра актив от 28 на десетото място, а Лутън остана на 18-а позиция с 15 пункта.

*Следващият мач за Челси е на 6-и януари - домакинство на Престън от 1/32-финалите за ФА Къп. Лутън пък приема Болтън в същия турнир, на същата фаза, на 7-и януари.

Още новини от английската Висша лига ще откриете в SportLive.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички