В английски отбор всички си обръснаха главите заради съотборник с рак (ВИДЕО)


В английски отбор всички си обръснаха главите заради съотборник с рак (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1477 0

Целият състав на Бристол Сити си обръсна главите, за да подкрепи своя съотборник Ник Андертън. Той бе диагностициран с остеосарком - агресивна форма на рак на костите, през юли миналата година - само няколко седмици, след като отборът спечели промоция в горното ниво на футбола в Англия.

Два месеца след това 26-годишният защитник потвърди, че е минал пред успешна операция за премахване на тумора от бедрената му кост. През декември обаче стана ясно, че Андертън ще премина през химиотерапия за няколко месеца, след като биотопсия е показала, че туморът на крака му е по-агресивен, отколкото първоначално е установено.

Андертън описва помощта, която е получил при диагностицирането с остеосарком, като "невероятна". В понеделник (16 януари) той остана без думи, когато съотборниците му обръснаха главите си в знак на солидарност.

"Благодаря за подкрепата на всеки един човек, силата, която дават на семейството ми, не може да бъде описана. Каква година бе това... Да останем позитивни и да гледаме ден за десн. Трябва да опитам и да държа съзнанието си с хубави мисли" - пише той в публикация в личния си профил в Twitter.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички