Юрген Клоп с критично изказване след победата над Арсенал


Юрген Клоп с критично изказване след победата над Арсенал

2092 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана доволен от вкараните голове и победата с 4:3 над Арсенал вчера, но сериозно разкритикува играта на своите в дефанзивен план.

"Прекрасно е да вкараш четири гола на съперника, но да допуснеш три попадения във вратата си е точно обратното . Не влязохме добре в мача.

Показахме не повече от 50% от възможностите си. Бяхме изнесени напред, но не играхме компактно и улеснихме противника, давайки му  много свободни пространства", започна Юрген.

"Целта на Използваната от нас формация беше да затваряме пространствата, но ние правихме точно обратното. Направо ги поканихме да ни вкарат гол и резонно го получихме .

После се върнахме в мача, бяхме по-директни и  се движехме доста по-компактно.

Получи се динамичен мач и за двата състава, а Арсенал допусна спад в играта си, който ние използвахме. Голът на Фил (Филипе Коутиньо) от фаул беше гениален.

На почивката бях доволен от попадението, защото можехме да говорим по-спокойно. Грешките ни бяха много големи и ние говорихме за тях открито, защото играчите ги усетиха.

Променихме начина  по който сезащитавахме. Казах им къде допускаме свободни пространства, защото голът и дузпата за Арсенал през първото полувреме дойдоха след наши грешки и загубата на топката.

Вкарахме прекрасни голове, но аз допуснах грешка, празнувайки с играчите. Това ще ми се случи веднъж или два пъти в живота, но не толкова рано, защото това беше грешен знак за всички нас.

Но вече беше късно, защото Садио се беше качил на гърба ми", призна с усмивка германецът.

"Всички си казаха "това е", но часовникът показваше още половин час до края на мача и той не беше приключил. Арсенал се бореше и се върна в мача, показа характер, вкара два гола, а ние не се защитавахме добре.

След третия им гол отново станахме отново компактни. Свършихме много работа и се поздравихме със заслужена победа. Чувстваме се страхотно.

Садио Мане игра много добре, но той може много повече. Той участваше в играта ни в защита, но трябва да го прави още по-добре. Той е невероятно силен, технически  борави добре с топката  и е бърз.

Попринцип Рано е да говорим за отделни играчи, защото допуснахме грешките си отборно. Вкарахме прекрасни голове, което много важно.

Това ни дава увереност, че можем да вкарваме. Само ако се защитаваш успешно като отбор имаш шанс във Висшата лига. 4:3 е вълнуващ резултат, но не ти се иска да го постигаш прекалено често през сезона.

Ако си достатъчно добър и можеш да отбележиш 4 гола това е страхотно,  но все пак не трябва да допускаш три", завърши специалистът.

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички