Юрген Клоп разкри кога Ливърпул ще може да разчита на Алисон


Юрген Клоп разкри кога Ливърпул ще може да разчита на Алисон
Снимка: Getty Images/Guliver

1290 0

Преди броени дни Ливърпул счупи рекорда за най-скъп вратар, след като привлече бразилеца Алисон от Рома. "Червените" броиха 75 милиона евро за стража, който пристигна на "Анфийлд", за да премине медицински прегледи, да подпише контракта си и да заснеме първото си интервю за клубната телевизия.

След това Алисон отново замина, като продължава своята почивка след дългия сезон. Той игра 1/2-финал с Рома в Шампионска лига, а след края на сезона в Серия А директно се присъедини към лагера на Бразилия за предстоящото Световно. Там той игра във всички срещи, а след края на турнира премина на "ваканционна вълна".

"Когато се срещнах с Алисон на Мелууд, видях, че изглежда във форма. Той няма търпение да дебютира. Той искаше да остане и да започне тренировки, но няма смисъл в това. Той имаше много дълъг сезон. Като вратар №1 на Бразилия, той имаше тежко лято. Световното не е първенство, на което отиваш и играеш няколко мача. Там е интензивно и аз знам това, за това и го изпратих на почивка.

Имаме само две контроли до началото на сезона, а след това играем с Уест Хям. Мачът с Уест Хям освен това е едва първият, а не последният. Видно е за всички, че Алисон е вратар от световна класа, така че няма съмнение дали ще играе, а само от кога. Когато е готов, той ще застане на вратата, до тогава трябва да му помагаме. Имаме Лорис Кариус, той е страхотен вратар и няма съмнение в това", заяви Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички