Уотфорд и Ливърпул не се победиха в шоу с шест гола (ВИДЕО)


Уотфорд и Ливърпул не се победиха в шоу с шест гола (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2743 0

Футболните уикенди с Висшата лига се завърнаха. Ливърпул гостува на Уотфорд в среща от първия кръг на английското първенство. 

Още в 8' Уотфорд откри резултата, след като Холебас центрира остро в наказателното поле, а Окака бе на правилното място и от близко с глава разстреля Миньоле за 1:0.

Ливърпул трудно успяваше да преодолее защитата на "стършелите", като това се случи в 28'. Тогава Мане бе изведен добре от Джан и оставен очи в очи с Гомес, атакуващият футболист на мърсисайдци изравни - 1:1.

Радостта за момчетата на Юрген Клоп обаче продължи по-малко от 3', след като Дюкуре изведе тима си отново напред в резултата. "Червената" защита капитулира при пробив по десния фланг, което позволи на домакините да върнат аванса си от едно попадение.

Салах имаше чудесна възможност да открие головата си сметка във Висшата лига с екипа на мърсисайдци, след като бе изведен очи в очи с Гомес в 38', но стреля над вратата от непосредствена близост.

10' след началото на второто полувреме Фирмино също откри головата си сметка за сезона, след като се разписа от бялата точка. Салах бе фаулиран от вратаря на "стършелите" в наказателното поле и правилно бе отсъдена дузпа.

Само 2' по-късно "червените" поведоха за пръв път в резултата, след като Фирмино бе изведен добре по левия фланг, технично прехвърли Гомес, а Салах засече топката в опразнената врата за дебютния си гол във Висшата лига.

В даденото 5'-но продължение Уотфорд изравни резултата след нова комична грешка в защитата на "червените" и взеха първата си точка за сезона. Бритос бе най-съобразителен сред обърканите играчи в червено и с глава спаси тима си от загуба на старта на сезона.

Преди мача

Отборът на Юрген Клоп безспорно е фаворит в тази среща, като по-големият проблем е трансферната сага около една от звездите му - Филипе Коутиньо. Бразилецът е желан от Барселона, но Клоп е категоричен, че не иска да се разделя с играча. Появиха се информации и че Коутиньо сам е пожелал да напусне и може би това е причината днес да не играе за мърсисайдци. 

За Ливърпул освен Коутиньо аут е Стъридж, който има проблем с бедрото. Лалана и Клайн също са аут, докато Ингс имаше проблеми с коляното, но още не е готов да играе за първия отбор. Уотфорд е загубил последните си три срещи с този противник, при това с общ резултат 1-9 в полза на "мърсисайдци".

Състави:

Уотфорд: Гомес, Холебас, Кабул, Бритос Кабрера, Янмаат, Дюкуре, Клевърли, Чалоба, Перейра, Амрабат, Окака

Ливърпул: Миньоле, Александър-Арнолд, Ловрен, Матип, Морено, Хендерсън, Джан, Вайналдум, Салах, Мане, Фирмино

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички