Юноша на Арсенал зашлеви Моуриньо и Тотнъм в края


Юноша на Арсенал зашлеви Моуриньо и Тотнъм в края
Снимка: Gulliver/GettyImages

1014 0

В един изключително вълнуващ двубой, който достави голямо удоволствие на зрителите, отборите на Нюкасъл Юнайтед и Тотнъм Хотспър направиха равенство – 2:2, в пореден мач от кръга от английския елит. Така за пореден път Жозе Моуриньо не успя да спечели при своя визита на „Сейнт Джеймсис Парк” и пропусна шанса да прати „шпорите” в Топ 4 във временното класиране след грешката на Челси в съботния ден.

След 28 минути игра Жоелинтон завърши атака от Шон Лонгстаф и даде превес на „джордитата”, но в рамките на само четири минути Хари Кейн направи пълния обрат в северна Англия факт (30, 34).

Мениджърът на „свраките” Стив Брус подходи много мъдро през второто полувреме, като смените, които направи му донесоха успех, когато в 85-ата минута юношата на Арсенал Джо Уилок порази вратата на големия съперник на „артилеристите” и на практика голът му подели точките между двата съперника.

Точката е много ценна за Нюкасъл в борбата за оцеляването си, след като тимът вече е с 29 на 17-ото място, на три пред 18-ия Фулъм (26). Тотнъм пък е пети с 49 точки, колкото има и Ливърпул, но поради по-добрата си голова разлика лондончани са пред актуалния английския шампион. Със същия актив е и Уест Хем, като „чуковете” дори са с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички