Юнайтед спешно натиска за трансфера на Магуайър - ето каква е причината


Юнайтед спешно натиска за трансфера на Магуайър - ето каква е причината
Снимка: Getty Images/Guliver

6124 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед спешно ще се опита да натисне около преговорите за трансфер на защитника на Лестър Хари Магуайър, пише британското издание "Mirror". "Дяволите" ще се опитат да финализират трансфера на бранителя най-късно до петък, 26 юли.

Причината за това е, че в петък на практика ще отпадне резервния вариант на "червените", който най-вероятно ще се осъществи, ако Магуайър не премине на "Олд Трафорд". Става въпрос за бранителя на Тотнъм Тоби Алдервейрелд, който от дълго време е в полезрението на Юнайтед, но остава на заден план заради Магуайър, който е първи избор на Солскяер.

Алдервейрелд има откупна клауза в договора си на стойност едва 25 млн. паунда, което е драстично по-ниска цена от очакваните около 80-90 млн. паунда за Магуайър. Това обаче ще се промени от 26 юли, когато тази клауза в договора на Алдервейрелд ще може да бъде променена, като се очаква да скочи почти тройно.

Това условие допълнително притиска ръководството на Юнайтед, което ще търси незабавно решение по казуса с Магуайър, а ако не успее да привлече защитника на "лисиците", то грандът от Манчестър ще прибегне до закупуването на Алдервейрелд - действие, което за предпочитане трябва да бъде извършено преди петъчния ден.

Междувременно стана ясно, че Манчестър Юнайтед планира да инвестира 70 милиона паунда и в друг трансфер, като вече са стартирали преговори (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички