Юнайтед се развихри и разпиля "шампионите" Лестър (ВИДЕО)


Юнайтед се развихри и разпиля "шампионите" Лестър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2347 0

Манчестър Юнайтед не само записа 15-и пореден мач без поражение в английската Висша лига, но срази безапелационно с 3:0 шампиона Лестър и се доближи до топ 4 в класирането.

Грешните стъпки на Арсенал и Ливърпул се оказаха оползотворени от "червените дяволи", които остават на шеста позиция, но вече с 45 точки - 1 по-малко от Ливърпул, 2 по-малко от Арсенал и 4 по-малко от Манчестър Сити, който по-рано в неделя победи драматично Суонси с 2:1. Тотнъм е втори с 50, а лидерът Челси е с 59, докато Лестър е 16-и с 21 и само 1 пункт го дели от зоната на изпадащите.

Хенрих Михтарян надбяга безкомпромисно Роберт Хут в 42-ата минута и с премерен изстрел откри резултата. 87 секунди по-късно Златан Ибрахимович засече центриране на Антонио Валенсия и стана най-възрастният играч в историята на първенството, стигнал до 15 гола в един сезон.

Третото попадение бе дело на Хуан Мата след асистенция на Михтарян в 49-ата минута, с което Юнайтед затвори мача. Домакините не можаха да противодействат адекватно и продължават да нямат отбелязан гол в шампионата от началото на 2017 година.


All Goals & highlights - Leicester City 0-3... by mohtv

Срещата не предложи много емоционални моменти и красиви отигравания в началото си, като чак в 22-ата минута феновете се пораздвижиха заради претенции за дузпа на домакините - неуважени.

В 23-ата минута пък чудесна комбинация на Юнайтед доведе до първото им чисто положение, като Мата намери Михтарян в наказателното поле, а след това топката бе предоставена на Рашфорд. Младокът обаче стреля неточно от изгодна позиция, като трябваше поне да намери очертанията.

Най-красивият момент в мача през първото полувреме дойде в 35-ата минута, когато след продължителна акция на Юнайтед Погба намери Рашфорд, който стреля остро в долния ъгъл, но Шмайхел се намеси блестящо.

В 42-ата минута все пак Юнайтед поведе в резултата, след като Крис Смолинг спечели въздушен двубой и намери Михтарян. Арменецът изпревари с ключово докосване Роберт Хут и се откъсна сам срещу вратаря, след което прониза мрежата на Лестър - 0:1.

Само 87 секунди по-късно Ибрахимович отбеляза 20-ия си гол за Юнайтед и 15-и във Висшата лига, след като получи подаване от дясно и с едно докосване разпечата отново Шмайхел - 0:2.

На 35 години и 125 дни Ибрахимович се превърна в най-възрастният футболист в историята на Висшата лига, стигнал до 15 попадения в рамките на един сезон, а е още 24-и кръг!

В 49-ата минута Юнайтед до голяма степен си подпечата победата с трето попадение, дело на Хуан Мата след асистенция на Михтарян.

Очевидно бе, че този гол съвсем пречупи домакините и те нямаха особено големи съпротивителни сили до края на срещата. Михтарян и Мата пък пропиляха много изгодни шансове да повишат още преднината на Юнайтед, но победата се оказа достатъчни убедителна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички