Юнайтед прецака половин Англия


Юнайтед прецака половин Англия
Снимка: Getty images/Gulliver

1566 0

Новият спонсорски договор на Манчестър Юнайтед с Adidas ще се отрази сериозно на Анди Мъри, националния отбор по крикет и националния ръгби съюз на Британските и Ирландските Лъвове.

Всички те ще си изпатят заради договора на стойност 750 млн. паунда, чрез който спортният концерн инвестира в снабдяването на „Червените дяволи” за следващия сезон.

Огромната цена, на която изкопчват Юнайтед от ръцете на спортния враг Nike, е накарала шефовете в Adidas да преоценят значимостта на инвестициите си в други спортове и лица на Острова. Политиката на компанията е финансирането да се концентрира върху нуждите на футбола, фитнеса и бягането.

От Adidas не са готови да преподпишат споразумението за екипировка с Анди Мъри заради завишените финансови параметри на тенисиста, докато партньорството с националния отбор по крикет се очаква да приключи съвсем скоро.

Германската компания обявила също, че ще приключи 18-годишното партньорство с ръгби тимовете, въпреки добрите продажби на екипите им сред феновете.

Американската фирма Under Armour, с която Мъри подписа спонсорско споразумение след краха с Adidas, пък опитва да сключи контракт и с ръгби съюза на Лъвовете за кампанията им за Нова Зеландия през 2017.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички