Юнайтед не се затрудни особено срещу Хъдърсфийлд и е на 1/4-финал за ФА Къп


Юнайтед не се затрудни особено срещу Хъдърсфийлд и е на 1/4-финал за ФА Къп
Снимка: Getty Images/Gulliver

1210 0

Манчестър Юнайтед се класира за 1/4-финала на ФА Къп след победа с 0:2 срещу Хъдърсфийлд. Головете за "червените дяволи" отбеляза Ромелу Лукаку

Юнайтед си осигури преднина още в 3' на срещата. Лукаку направо двойно подаване с Мата, който го изведе на много добра стрелкова позиция и белгиецът откри резултата. След гола Хъдърсфийлд се активизира и бе по-добрият тим, като дори имаха претенции за дузпа, при която Смоулинг докосна с ръка топката, но реферът не посочи бялата точка. Системата за видеонаблюдение също не влезе в употреба, тъкй като според видеасистента не е било дузпа и не е подал сигнал до главния рефер.

В самия край на първата част Хуан Мата отбеляза втори гол, но попадението бе отменено. Този път ситуацията бе разгледана от видеоасистента, който прецени, че испанецът е бил в положение на засада при подаването към него. В самия края на частта още едно попадение на "червените дяволи" бе отменено заради засада на Матич. Десет минути след подновяването на играта обаче никой не спря Юнайтед за нов гол, Лукаку удвои, след като този път бе изведен от Алексис Санчес.

Постепенно Юнайтед уби темпото и продължи да задържа дълго топката без да оставяи много шансове за домакините. Като цяло до края на двубоя не се откриха опасни положения пред нито един от двата тима и отборът на Жозе Моуриньо вече очаква своя съперник в следващата фаза на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички