Юнайтед купил Ди Мария, само за да продава повече фланелки?


Юнайтед купил Ди Мария, само за да продава повече фланелки?
Снимка: Getty Images/ Gulliver

2002 0

Бившият преводач на Манчестър Юнайтед Дебора Гомес разкри, че трансферът на крилото Анхел Ди Мария на "Олд Трафорд" е бил осъществен главно по икономически причини. Според нея, привличането на аржентинеца, който сега е в редиците на ПСЖ, е било с цел да се увеличи продажбата на фланелки, и следователно, ръст на печалбите на клуба.

"Чух това от хората в клуба: "С Ди Мария ще продадем много фланелки, затова нека да го вземем". Той обаче не беше доволен. Имаше проблеми с адаптацията в клуба. Първо, защото не можеше да общува с никого, и, второ, защото разбра, че са го взели, само за да продават фланелки", обясни Гомес, цитирана от "Esporte Informativo".

"Разбрах, че след напускането на сър Алекс, клубът загуби интерес към футбола. За тях това са пари, пари, пари. Преди да купят някого, те внимателно обмислят: "Кой ще ни донесе повече пари?". Те не мяслят за своето хоби, само за продажбите", допълва преводачката.

Според данни от медиите, за сезон 2014/15 фланелките на Ди Мария са продавани най-много във Висшата лига и заеха 9,59% от целия пазар, значително изпреварвайки фланелките на Алексис Санчес и Диего Коща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички