Уилшър остава в лазарета по-дълго от обявеното


Уилшър остава в лазарета по-дълго от обявеното
Снимка: Getty Images/Guliver

794 0

Преследваният от контузии полузащитник на Арсенал Джак Уилшър се възстановя по-бавно от очакваното от последната си травма и вече е под въпрос за Европейското първенство във Франция догодина, разкри мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер.

Халфът получи контузия ден преди началото на сезона в Англия, като първоначално се очакваше да отсъства 3 седмици, но до този момент все още не е записал и минута през кампанията.

През септември медицинският щаб на лондончани реши, че Уилшър се нуждае от операция, а прогнозата бе 3 месеца възстановяване. За съжаление на феновете на Арсенал, 23-годишният футболист ще има нужда от повече време и ще се завърне на терена най-рано през февруари.

"Не мога да дам точна прогноза. Оставили сме го да се възстановява и процесът върви бавно. Когато е готов да поднови тренировки, ще има нужда от още 5-6 седмици, преди да е готов за игра", обясни Венгер, цитиран от БГНЕС.

Това закъснение е проблем и за селекционера на Англия Рой Ходжсън, който може и да не разчита на Уилшър за Евро 2016, ако полузащитникът не е възвърнал формата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички