Уест Хем поведе с 3:0 на Арсенал, но взе само точка в лондонското дерби от Висшата лига


Уест Хем поведе с 3:0 на Арсенал, но взе само точка в лондонското дерби от Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1018 0

Отборът на Арсенал сътвори впечатляващ частичен обрат срещу Уест Хем, след като успя да стопи изоставане от три гола като гост. "Чуковете" и "топчиите" завършиха при равен резултат 3:3 в дербито на Лондон от 29-ия кръг на Висшата лига.

След само 15 минути игра Уест Хем се добра до две бързи попадения. Джеси Лингард отново показа, че се намира в отлична форма, реализирайки гол в мрежата на "артилеристите", а само две минути по-късно направи асистенция за Джаръд Боуен. В 32' Соучек пък покачи на 3:0.

Възпитаниците на Микел Артета обаче не се отказаха и стигнаха до попадение шест минути по-късно, когато Соучек успя да си вкара и в собствената врата. През втората част още един играч на Уест Хем си вкара автогол. Крейг Доусън прати топката във вратата на "чуковете" и върна Арсенал в мача, който в крайна сметка се добра до точката с гол на Лаказет в 82-ата минута.

По този начин Арсенал спря подоха на Уест Хем към топ 4, оставяйки ги на пето място с 49 пункта - на две точки от четвъртия Челси. Арсенал пък заема девето място с 42 точки и все още се надява, че може да се добере до местата, даващи право на участие в евротурнирите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички