Уейн Рууни пред завръщане във Висшата лига, обсъждан вариант е от ръководството на Бърнли


Уейн Рууни пред завръщане във Висшата лига, обсъждан вариант е от ръководството на Бърнли
Снимка: Getty Images

1696 0

Уейн Рууни се е превърнал в един от водещите кандидати за поста на мениджър в Бърнли, съобщава The Athletic. Мястото бе овакантено след изненадващото освобождаване на Шон Дайш в петък, като главната причина са слабите резултати, изпратили "кларетите" на 18-о място във временното класиране. Въпреки уволнението, англичанинът се превърна в най-дълго задържалия се треньор на отбор във Висшата лига със своите девет години и половина зад гърба си.

The Athletic твърди, че името на Рууни "се дискутира" сред ръководството, докато легендата на Манчестър Юнайтед води втородивизионния Дарби Каунти. "Овните" дори снощи отложиха завръщането на Фулъм в най-високото ниво на английския футбол, след като го победиха.

В близкото минало името на Рууни се спрягаше и за мениджърския пост на "Гуудисън Парк", но "карамелите" заложиха на Франк Лампард. И въпреки че кариерата на англичанина тръгва именно от Евертън, неговата мечта е един ден да води Манчестър Юнайтед.

"Единствената причина да вляза в треньорската професия е Манчестър Юнайтед. Получих предложение от Евертън за интервю, но истината е, че искам да бъда мениджър на Юнайтед. Сега не съм готов за това, но ще направя всичко по силите си, за да осъществя целта си един", коментира наскоро легендата на "червените дяволи".

 А ето как Рууни беше коментирал Роналдо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички