УЕФА се произнесе официално за случая на допинг на Мамаду Сако


УЕФА се произнесе официално за случая на допинг на Мамаду Сако

1719 0

Европейският ръководен орган УЕФА най-накрая се произнесе по случая с Мамаду Сако, след като защитникът на Ливърпул беше уличен в употреба на допинг. Както е известно, до момента европейската централа не беше спряла правата на бранителя, но днес, точно преди двубоя на мърсисайдци срещу Виляреал, грешката беше поправена.

УЕФА обяви официално, че правата на френския национал са спрени за 30-дневен срок, докато трае разследването по случая и докато се прецени за какъв период от време Сако трябва да бъде лишен от състезателните си права.

Самият играч отказа да бъде отваряна "Б" пробата, което обикновено води до смекчаване на наказанието. Максималният период, за който той можеше да бъде наказан, е две години, но заради признанието на Сако се очаква той да бъде изваден от футбола за период между 6 месеца и 1 година.

Както е известно, френският бранител е използвал популярните "фатбърнър"-и, които превръщат мазнините в тялото в енергия. Подобен  вид стимуланти за забранени за употреба от професионални спортисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички