УЕФА изуми всички: Не били световни, а европейски квалификации!


УЕФА изуми всички: Не били световни, а европейски квалификации!
Снимка: Gulliver/Getty Images

1601 0

Английските фенове на футбола засипаха социалните мрежи с коментари как местната им телевизия ITV е направила сериозен гаф и е определила Словакия - Англия като дебютния мач от европейските квалификации.

При положение че става въпрос за борба за място на Мондиал 2018 в Русия, то логично е да става въпрос за световни квалификации. Точно тези, в които ще участва и България с домакинството си на Люксембург на 6 септември.

Оказва се, че нито ITV, нито която и да е друга телевизия, са се объркали, когато са определили преявките са "европейски" квалификации. Бърза проверка показва, че още през 2013 година УЕФА е решила да направи отделна марка "европейски квалификации", която да събира в едно битката както за Европейско, така и за Световно първенство.

Няма особена логика, но дори в социалните мрежи има специален профил с името "Европейски квалификации", който отразява всички мачове по пътя към Мондиал 2018 в Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички