Три причини защо Мейсън Маунт ще преобрази играта на Манчестър Юнайтед


Три причини защо Мейсън Маунт ще преобрази играта на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

6731 0

Един от проблемите, които Ерик тен Хаг трябваше да реши с пристигането си в Манчестър Юнайтед, бе полузащитата. Нидерландският специалист настоя да бъде привлечен Каземиро, с което укрепи халфовата линия, но изглежда работата окончателно бе свършена с акостирането на Мейсън Маунт от Челси на "Олд Трафорд". В настоящия материал ще Ви представим 3 причини защо младият британец ще преобрази "червените дяволи"

1. Опциите на Юнайтед на халфа

Дълго време "дяволите" се нуждаеха от агресивен плеймейкър, а това твърдение просто олицетворява Маунт. Ерик тен Хаг опита да използва Кристиан Ериксен като такъв, но датчанинът е далеч от най-добрите си години. Скот Мактоминей и Фред също правеха редица опити да заслужат място в стартовите си 11, но така и не успяха да го направят.

2. Силните страни на Маунт

Мейсън Маунт ще донесе така необходимата издръжливост, креативност и нюх за гол в халфовата линия на Юнайтед. Той се е доказал като един от най-ефективните и интелигентни британски футболисти. Като изключим изминалата кампания той успя да вкара 24 гола и асистира за 25 за период от три сезона - допринесъл е за средно над 16 гола на сезон в лигата. 

3. Маунт завършва триото в полузащитата

Каземиро и Бруно Фернандеш дълго време чакаха своя елитен партньор. Португалецът и Маунт ще могат спокойно да "отприщят" своята креативност в предни позиции, имайки пълно доверие на отличния Каземиро, който може да върши "мръсната" работа в дефанзивен план.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестър Юнайтед постави цена на Хари Магуайър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички