Трети път за щастие? Пеп отново прави защитници от халфове


Трети път за щастие? Пеп отново прави защитници от халфове
Снимка: Getty Images/Guliver

2170 0

Любимият метод на Хосеп Гуардиола да преквалифицира халфове в защитници намери почва и в Манчестър Сити. Според информация на английските медии, каталунският специалист ще приложи тази стратегия за 3-и път, след като успя да направи това в Барселона и Байерн Мюнхен.

Набелязаните халфове на "гражданите", които ще се пробват като защитници, са Фабиан Делф и Фернандо. Бразилецът има ръст за защитник - 1.83, докато Делф е със 7 сантиметра по-нисък. Гуардиола обаче ще използва и двамата в защитната линия, за да увеличи възможностите си за ротация в състава.

СЕНЗАЦИЯ ОТ ЕВРО 2016 ЩЕ ИГРАЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

Досега Гуардиола успешно е преквалифицирал няколко футболисти от халфове в защитници. Най-добрият пример е Хавиер Масчерано, който наследи Карлес Пуйол като партньор на Жерар Пике в отбраната.

Дейвид Алаба и Филип Лам пък се научиха да играят и в халфовата линия, и като централни защитници заради постоянните контузии в Байерн. Хави Мартинес пък беше привлечен на "Алианц Арена" като дефанзивен халф, но е играл основно като централен бранител.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички