Треньорът на Челси даде съвет на Ромелу Лукаку, използвайки пресен пример с негов съотборник


Треньорът на Челси даде съвет на Ромелу Лукаку, използвайки пресен пример с негов съотборник
Снимка: Getty Images

2297 0

Треньорът на Челси Томас Тухел даде пресконференция преди важния 1/2-финален мач на своя отбор срещу Кристъл Палас за ФА Къп.

Немският наставник акцентира върху ситуацията с нападателя Ромелу Лукаку, който определено не се намира в добър период и рядко попада сред стартовата единайсеторка за двубоите на „сините“. Тухел сподели, че Лукаку трябва да черпи вдъхновение от работата на партньора си в атака Тимо Вернер и да взима пример от него, за да си върне добрата форма от началото на сезона.

„Това, което Тимо направи, е точно това, което Лукаку трябва да направи. Изчакай, бъди търпелив, работи усилено и постави отбора на първо място, бъди готов да помогнеш на отбора, защото като нападател можеш да помогнеш за секунди, като отбележиш попадение“, посъветва Томас Тухел белгийския национал.

„Сега Вернер се намира в отлична форма и е трудно да не го забележим и оставим настрани. Впечатлен съм, той беше много, много добър в последните два мача. Това бяха два мача, в които той беше много по-добър от всеки друг мач и показа на какво е способен“, похвали Вернер немският специалист.

Потвърждение за слабата форма на Лукаку е статистиката му през този сезон, която показва, че той има едва 9 гола на сметката си във всички турнири.

Днес (17 април, 18:30 ч.) за Челси предстои изключително важният мач срещу Кристъл Палас. При победа лонданчани ще се изправят срещу Ливърпул на финал за ФА Къп, а това остана единствената възможност на "сините" да спечелят трофей през този сезон след драматичното отпадане от Реал Мадрид на 1/4-финал в Шампионска лига. Ето и какви бяха реакциите на играчите на Челси след този двубой

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички