Трансферът се пече: Арсенал все по-близо до още един ас на Манчестър Сити


Трансферът се пече: Арсенал все по-близо до още един ас на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1351 0

Отборът на Арсенал се надява да привлече крайния защитник на Манчестър Сити Олександър Зинченко още в началото на следващата седмица, съобщават медиите в Англия. По-рано този месец "артилеристите" взеха нападателя на "гражданите" Габриел Жезус, а сега шампионите на Англия могат да се разделят с още един свой играч, давайки го на конкурентен клуб.

Зинченко е на "Етихад" вече повече от шест години, но така и не се превърна в твърд титуляр, макар че получава доста игрово време от мениджъра Пеп Гуардиола. 25-годишният украински национал е отворен към трансфер в друг клуб, където да бъде твърд титуляр.

Според информацията ръководството на Арсенал е готово да плати исканите от Сити 30 милиона паунда, а личните условия на Зинченко няма да са проблем. Бранителят вече е работил с мениджъра на Арсенал Микел Артета, докато той бе асистент на Гуардиола в Сити. 

В същото време шампионите се надяват да вземат левия бек на Брайтън Марк Кукурела. 23-годишният футболист впечатли с изявите си за "чайките" през миналия сезон, след като дойде от Хетафе срещу 15 милиона паунда. Очаква се клубът от Южния бряг да иска голяма трансферна сума за своя играч, който има договор за още четири години с тима.

Любопитното е, че Гуардиола включи Зинченко в групата на Манчестър Сити за турнето в САЩ, въпреки очаквания трансфер в Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички