Трансферът на Минамино е добър за Ливърпул не само от футболна гледна точка


Трансферът на Минамино е добър за Ливърпул не само от футболна гледна точка
Снимка: Getty Images/Guliver

2145 0

Японецът Такуми Минамино вече е хит сред феновете на „мърсисайдци“, след като дебютира с екипа на Ливърпул по време на победата на тима в градското дерби срещу Евертън в 3-тия кръг на ФА Къп. Когато дебютира във Висшата лига, Минамино ще стане деветият японец, който ще играе в елита на Англия. Всъщност обаче неговият трансфер може да се окаже адски важен за Ливърпул не само от футболна гледна точка, ами и от финансова.

Бившият игра на Ред Бул Залцбург вече е адски популярен в Далечния Изток. „Това определено ще повиши популярността на Ливърпул в Япония“ заяви секретарката на официалния фенклуб на Ливърпул в Япония Юмико Тамару. „Реал Мадрид и Барселона са най-популярните отбори тук в Япония, но си мисля, че Ливърпул ще бъде също толкова популярен, ако Минамино успее да блесне с екипа на „червените“. Много футболни фенове вече започнаха да се свързват с нас, за да ни питат как могат да вземат билети за мач на Ливърпул. Мисля, че ще виждате все повече фенове от Япония на „Анфилд“ след края на януари“ заяви Тамару.

Такуми Минамино не взе участие във вчерашния мач на „мърсисайдци“ срещу Тотнъм. Ако Ливърпул станат шампиони през месец май, той ще се превърне в третия японец, станал шампион във Висшата лига след Шинджи Кагава с Манчестър Юнайтед и Шинджи Оказаки с Лестър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички