Трансферни неволи: Асовете, които трябва да направят всичко, за да напуснат отборите си


Трансферни неволи: Асовете, които трябва да направят всичко, за да напуснат отборите си
Снимка: Getty Images/Guliver

5843 0

След месеци спекулации, трансферният прозорец е отворен и клубовете и играчите могат смело да действат по своите цели. Особено тези, които не играят редовно или са в конфликт я с треньора, я с ръководството, я с феновете. Да видим седмина играчи, които спешно трябва да си намерят нови отбори:

НЕМАНЯ МАТИЧ (Манчестър Юнайтед)

Сръбският халф е рядък пример за опитен и зрял играч в състава на "червените дяволи". Но любимецът на Жозе Моуриньо не се радва на любовта на Оле Гунар Солскяер и почти не играе.

Въпреки успешния първи сезон, сега сърбинът изглежда твърде тромав. Малко вероятно е той да си върне предишната форма. Не и на "Олд Трафорд". Кой може да се интересува от него? Същият този Моуриньо, например.

Слуховете за бъдещ трансфер обаче бяха опровергани. Остава вариантът с Интер при познатия на Матич Антонио Конте, който вече работи с бившите "червени дяволи" Алексис Санчес и Ромелу Лукаку.

ОЛИВИЕ ЖИРУ (Челси)

"Деветката" на "сините" се надяваше, че след напускането на Игуаин ще може да излезе на преден план, но отново нямаше късмет - той се оказа губеш в битката с Миши Батшуай и Тами Ейбрахам. Сега именно последният се ползва с доверието на треньора Франк Лампард.

В края на ноември французинът влезе в титулярния състав, но не успя да впечатли мениджъра. Сега 33-годишният нападател не се и надява, че нещо ще се промени. Сред заинтересуваните от неговите услуги са Уест Хем и Кристъл Палас.

ХАМЕС РОДРИГЕС (Реал Мадрид)

Двугодишният период под наем в Байерн приключи и Хамес се завърна в Мадрид, където никой не е щастлив от този факт. Да, Зинедин Зидан се довери на колумбиеца няколко пъти, но той не може да бъде наречен "основен играч". Тук вече има други състезатели, а Хамес основно търка пейката.

През ноември интерес към него прояви Арсенал, но, според източници в Испания, самият полузащитник не се интересува от трансфер в Лондон. Атлетико също изглежда вероятна дестинация, но стилът на Диего Симеоне е чужд на колумбиеца. Сега дори е трудно да се предскаже къде ще се озове Родригес. Но едно е сигурно: Няма смисъл той да стои в Мадрид.

ГАРЕТ БЕЙЛ (Реал Мадрид)

Още един взривоопасен играч с неясен статут в Реал, Бейл както винаги създава въпроси. През лятото бяхме почти сигурни, че той ще се окаже в китайската Суперлига, но в последния момент трансферът се провали.

Уелсецът ту се появява, ту изчезва от състава на Реал. Треньорът твърди, че все още разчита на играча, но с нищо не подкрепя думите си. Много се говореше преди за потенциалното завръщане на Гарет в Тотнъм, но едва ли Даниел Леви ще направи подобен ход.

Юнайтед пък има пари, но в миналото застаряващите звезди по-често пречеха, отколкото помагаха. Както и да е, Бейл трябва да си тръгне.

ЕМРЕ ДЖАН (Ювентус)

Ювентус отчаяно се опитваше да подпише с Джан от Ливърпул безплатно, но сега в Торино не са вече сигурни, че си е струвало. Както и Манджукич, който вече премина в клуб от Катар, Джан сега изглежда като баласт. Както и хърватинът, той не попадна в групата за груповата фаза на Шампионска лига.

В Серия А ситуацията е по-добра, но и тук е трудно да се съревновава с конкурентите си: Арън Рамзи, Блез Матюиди, Сами Кедира, Адриен Рабио и Миралем Пянич се радват на по-голямо уважение от треньора. През ноември германският национал изрази недоволството си от ситуацията:

"Не съм щастлив в Ювентус. Играя рядко. През миналия сезон имах игрово време, особено във важни мачове. И бях добър", каза той. Сред заинтересованите от него са Борусия (Дортмунд) и Манчестър Юнайтед. Потенциалната трансферна сума е около 35 милиона паунда.

ГРАНИТ ДЖАКА (Арсенал)

Сгафилият "артилерист" Джака не знае какво го очаква в Арсенал на Микел Артета. Той изкара само месец като капитан, преди да се скара с феновете на своя тим. Очевидно, че малко хора го искат в Лондон, въпреки че той продължава да излиза на терена.

Най-вероятно през зимата или лятото той ще се окаже в Милан, който в някакъв момент проявяваше интерес към него. Но шоуто срещу Кристъл Палас охлади интереса на повечето кандидати.

ИВАН РАКИТИЧ (Барселона)

През този сезон Ракитич играе твърде малко, което е изненадващо, като се има предвид колко важен беше той през миналия сезон. За всичко е виновен 75-милионният Френки де Йонг от Аякс. Сега Ракитич няма никаква надежда да се върне в игра. Той беше добър в Барса, но е време да продължи напред.

Той вече изказа недоволството си от ситуацията: "Знаете ли как се чувства моята дъщеря, когато ѝ вземеш играчката? Тъжно ѝ е. Така е и с мен. На мен ми взеха топката и ми е тъжно", заяви хърватинът. Към него интерес прояви Манчестър Юнайтед, Атлетико (Мадрид), Ювентус, Милан, Интер и Севиля. За разлика от повечето в тази класация, Ракитич ще има между какво да избира.

Източник: footballhd.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички