Тотнъм спря пропадането и мечтае за Шампионска лига, а Бърнли ще изпадне от английската Висша лига


Тотнъм спря пропадането и мечтае за Шампионска лига, а Бърнли ще изпадне от английската Висша лига
Снимка: Getty Images

1633 0

След четири поредни загуби (от Нюкасъл, Арсенал, Челси и Ливърпул), отборът на Тотнъм най-накрая записа победа, надделявайки над Бърнли като домакин с 2:1 в мач от 37-ия кръг на английската Висша лига!

Развой на двубоя

В 25-ата минута гостите откриха резултата чрез Бруун Ларсен, който бе изведен почти сам срещу вратаря от Сандер Берге и не сбърка, пращайки топката покрай Викарио за 1:0.

Реакцията на "шпорите" не закъсня - в 32' Педро Поро получи подаване от Бренън Джонсън на около 40 метра от вратата на противника, напредна необезпокоявано, навлезе в наказателното поле и с мощен шут с десния крак матира Мурич за 1:1.

Педро Поро

В средата на второто полувреме домакините пропуснаха две добри възможности чрез Джеймс Мадисън и Деян Кулушевски. В 78-ата минута Хюн Мин Сон пък проби отляво и пусна успореден на голлинията пас, който Бренън Джонсън не успя да засече в очертанията на вратата.

В 82-рата обаче, съставът на Ангелос Постекоглу все пак стигна до 2:1 - Мики ван де Вен получи подаване от Мадисън и шутира с левия крак от границата на наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл на Мурич.

Тотнъм мечтае, Бърнли изпада

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Със спечелените три точки "шпорите" събраха актив от 63 и така се доближиха на четири от четвъртия Астън Вила, продължавайки да мечтаят за участие в Шампионска лига през следващата кампания. 

Тимът на Венсан Компани остана на предпоследната 19-а позиция със сбор от 24 пункта и на 100% ще изпадне в Чемпиъншип, тъй като вече изостава на пет от 17-ия Нотингам.

*Тотнъм има още два мача - домакинство на Манчестър Сити (14.05.) и гостуване на Шефилд Юнайтед (19.05.). Бърнли пък има само един - домакинство на Нотингам (19.05.).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Манчестър Сити разби Фулъм и държи титлата в ръцете си, Кевин де Бройне изравни Сеск Фабрегас (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички